sinemafilm.netdenizbank_ilk_filmirem_sakhakan_atessevra_baklacifehmi_yasar



DenizBank İlk Film Yarışması’nın jüri üyeleri belli oldu

Bu yıl TÜRSAK iş birliği ile dördüncüsü düzenlenen ‘DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması’nın “İlk Film” bölümünü değerlendirecek sinemada söz sahibi güçlü isimlerden oluşan jürisi belli oldu.

TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Yapımcı Cemal Okan’ın başkanlığını yapacağı jüride, CJ Entertainment Genel Müdürü Ferhat Aslan, Cast Direktörü Harika Uygur, Kanal D Genel Müdürü Murat Saygı ve Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nilay Ulusoy yer alıyor.

Son başvuru tarihi 2 Aralık

DenizBank ile TÜRSAK Vakfı iş birliğinde, Türk sinema sektörünün gelişimini, nitelikli sinema eserlerinin yapımını ve sene içinde ilk filmlerini çeken genç yönetmenleri teşvik etmeyi amaçlayan ve bu yıl dördüncüsü yapılacak yarışmada “İlk Film” bölümünün başvuruları 2 Aralık Pazartesi günü son bulacak.

y.uygun_h.ates

 

İlk Film Profesyonellere Emanet

İki kısımdan oluşan DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması’nın “İlk Film” bölümünün ana jüri başkanlığını Türk sinemasının köklü şirketlerinden biri haline gelen Fono Film Yönetim Kurulu Başkanı, TAFF Pictures'ın kurucu ortağı ve TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Okan üstlenirken, jüride ayrıca CJ Entertainment Genel Müdürü Ferhat Aslan, European Film Promotion’a (EFP) bağlı Uluslararası Cast Direktörleri Birliği (ICDN) üyesi Locarno Film Festivali'nden ‘Avrupa Cast Direktörü’ ödülünün sahibi Harika Uygur, Kanal D Genel Müdürü Murat Saygı ve Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nilay Ulusoy yer alıyor.

Jürinin yapacağı değerlendirme sonrası kazanan aday, ödül töreni gecesinde açıklanacak. Detaylı bilgilerin etkinliğin internet sitesi olan ilksenaryo.tursak.org.tr adresinden öğrenilebileceği yarışmanın birincisi 25.000 TL ile ödüllendirilecek.

Yarışmayla ilgili gelişmeler de hem etkinliğin web sitesinden hem de TÜRSAK Vakfı’nın sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

m.demircan

 

Türsak Hakkında

TÜRSAK Vakfı Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı, sinema, televizyon, güzel sanatlar, basın, iş ve politika dünyasında tanınmış 215 üyenin katılımıyla ve aşağıdaki genel amaçlarla, 1991 yılında kurulmuş olan özerk bir vakıftır.

Kültürün vazgeçilmez bir parçası olan sinema sanatının yaygınlaşmasını sağlayarak ve görsel-işitsel iletişim araçlarının halkın kültürel kimliğinin zenginleşmesi ve çeşitlendirilmesi yolunda kullanılmasını teşvik ederek Sinema ve Görsel-İşitsel Kültür ortamında destekleyici bir rol üstlenmek, Sinema sektörümüzün geliştirilebilmesi ve dış pazarlara açılabilmesi amacıyla, devletin bu alanda faaliyet gösteren tüm kuruluşları ile bu alanlarda çalışan yarı-resmi ve sivil kültür kuruluşlarıyla uluslararası kurumlar arasındaki işbirliğini geliştirmek, Sinema ve görsel-işitsel ortamımıza daha nitelikli ve sanatsal bir düzey kazandırmak, yerli ve yabancı nitelikli ürünleri desteklemek, yeni ve dinamik bir görsel-işitsel kültür oluşturacak yaratıcı güçlerin ortaya çıkmasına olanaklar hazırlamak, Eğitimin her düzeyinde görsel-işitsel kültür ürünlerinden yararlanılması doğrultusunda çalışmalar yapmak ve ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde sinema ve görsel-işitsel alanda eğitim sisteminin gelişimine katkıda bulunmak, Yasal düzenlemelerin yapılması ve gereksinimler doğrultusunda güncelleştirilmeleri konusunda girişimlerde bulunmak ve sektörün kurumsallaştırılmasına yönelik örgütlenmeleri sağlamaktır.

Vakıf bugüne kadar onlarca değerli yönetmen (Yüksel Aksu, Ozan Açıktan ve diğerleri) yüzlerce sinema öğrencisi ve sektör çalışanları yetiştirmiş olup endüstriye kaliteli eleman sunmuştur. Diğer yandan yüzlerce uluslararası festival projesi üretip Türkiye’nin dünyada en kaliteli tanıtımlarından birini ve özellikle en büyük projesi olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali etkinliğini hayata geçirmiştir. TÜRSAK Vakfı, kurulduğu günden bugüne kadar ilkeleri ve prensipleri doğrultusu hareket etmiş olup, yegâne amacı kamuoyuna hizmet edip, gerçekleştirdiği organizasyonlar ile kitlelerin bilinçlenmesini sağlamak aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır.

sevra_baklaci

 

DenizBank Hakkında

DenizBank, 1997 yılında bir bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi'nden satın alınarak yolculuğuna başladı. Ekim 2006’da Avrupa'nın önde gelen finans gruplarından Dexia bünyesine katılan bankanın hisseleri, 28 Eylül 2012’de Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’a, 31 Temmuz 2019 itibarıyla ise yine bölgesinin en büyük kuruluşları arasında yer alan Emirates NBD’ye devroldu.

Farklı finansal hizmetleri aynı çatı altında toplayan bir “finansal süpermarket” oluşturmayı hedefleyen DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nun, Türkiye’nin 81 ilinde, iştiraklerin şubeleri dâhil toplam 749 şubesi ile 14 bine yakın çalışanı; beş yerli ve üç uluslararası finansal iştiraki, altı yerli finansal olmayan iştiraki ve Bahreyn’de bir şubesi bulunmaktadır. DenizYatırım, Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, DenizPortföy Yönetimi, DenizLeasing, DenizFaktoring, Intertech, DenizKültür, Ekspres Bilgi İşlem ve Ticaret, Deniz Kartlı Ödeme Sistemleri, Açık Deniz Radyo-TV ve Bantaş Grubun yerli; EuroDeniz, DenizBank AG ve DenizBank Moscow ise uluslararası iştirakleridir.

murat_dalkilic

 


facebook

reset